Instagram Rehberi

Silinen Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Instagram 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan ve en çok vakit geçirilen sosyal medya platformu olarak yıllardır tahtını korumaya devam ediyor. Eğlence, pazarlama, içerik üretme ve binlerce amaca hizmet ediyor. Fakat bir o kadar da zaman harcatıyor.

Bazen hepimiz kendimizi Instagram’a o kadar kaptırıyoruz ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Boş dönemlerimizde, zamanımızı keyifli geçirmek için harika bir uygulama olan Instagram, yoğun dönemlerimizde uzak kalmamız gereken bir uygulamaya dönüşüyor.

Özellikle de çalışan ve okuyan insanlar için Instagram’da fazla vakit geçirmek, işlerimizi aksatmamıza bile sebep olabilir. Bu nedenlerle Instagram hesaplarını silmeyi veya dondurmayı düşündüğümüz olmuştur. Ancak bir süre sonra kapattığımız Instagram hesaplarını geri almak isteriz. Eğer siz de dondurduğunuz hesabı geri açmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bu yazıda sizlere nasıl dondurulan hesaplarınızı geri alabileceğinizi anlatacağım.

  1. Dondurma

Instagram’a biraz ara vermek istiyorsanız bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Üstelik istediğiniz zaman hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Hesabınız geçici olarak devre dışı bırakıldığında takipçileriniz profilinizi, gönderilerinizi, yorumlarınızı ve beğenilerinizi göremez. Geçici olarak devre dışı bırakılan hesabınızı yeniden etkinleştirmek için Instagram uygulamasında veya Instagram web sitesinde hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.

  1. Hesap Silme

Instagram hesabınızı sildikten sonra hesabınız kalıcı olarak kaldırılır. Neyse ki, hesabın kurtarmanız için bir ihtimal mevcut. Instagram hesabınız Instagram tarafından kapatılır, yasaklanır veya silinirse aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızı kurtarabilirsiniz. Genellikle Instagram, hesabınızı yalnızca politikalarını ihlal etmeniz durumunda kapatır.

Kalıcı Olarak Silinen Hesap Nasıl Kurtarılır?

Instagram,kalıcı olarak hesap silseniz bile yine de kurtarmak için bir ihtimal bulunduruyor. Hesap silme sayfasında Instagram, hesabınızı kurtarmak için 30 gününüz olduğunu belirtiyor. Fakat 30 gün sonra Instagram hesabınızı hiçbir şekilde kurtaramazsınız.

Yani yakın zamanda Instagram hesabınızı sildiyseniz yine de kurtarmanız için hala şansınız var.

Hesabınızı kurtarmak için bu adımları izlemeniz yeterli:

1 ) Instagram’ı açın ve kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin, hesabınıza giriş yapın.

2 ) ‘’Bu hesabı kullanmaya devam etmek istiyor musunuz’’ bildirimi karşınıza çıkacak ve ‘’hesabı kullanmaya devam et’’ seçeneğine tıklamalısınız.

Ancak 30 günlük süre dolduğunda “erişim bulunamadı” bildirimi alırsınız. Böyle bir durumda hesabınızı hiçbir şekilde kurtaramazsınız.

Instgaram Hesap Silme
Silinen Instagram Hesabını Kurtarma

Geçici Olarak Devre Dışı Bırakılan Instagram Hesabı Nasıl Kurtarılır?

Instagram, hesabınızı haftada bir kez devre dışı bırakabilirsiniz. İster ara vermek isteyin, ister başka bir nedenden dolayı hesabınızı dilediğiniz zaman dondurabilirsiniz. Hesabınızı dilediğiniz süre boyunca devre dışı bırakabilirsiniz.

Kalıcı silme işleminin aksine gönderileriniz hiçbir şekilde bu durumdan etkilenmez ve hesabınız aynı şekilde kalır. Hesap dondurma işlemi Instagram gönderilerinizi, yorumlarınızı, beğenilerinizi ve hikayelerinizi kaldırmaz. Devre dışı bırakılan Instagram hesabınızı yeniden etkinleştirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

1 ) Instagram uygulamasını açın.

2 ) Kullanıcı adınızı, telefon numaranızı veya e-posta kimliğinizi ve şifrenizi girin. Giriş yapın.

Artık Instagram hesabınızı başarıyla yeniden etkinleştirmiş olacaksınız. Ancak tekrar devre dışı bırakmayı planlıyorsanız bir hafta beklemeniz gerekecektir. 

Diğer bir yöntem ise Facebook aracı ile silinen Instagram hesabınızı kurtarmaktır.

Facebook kullanarak silinen Instagram hesabının nasıl kurtarılacağını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin. Ancak bunu yapmadan önce Instagram’ınızı Facebook hesabınızla daha önceden senkronize ettiğinizden emin olmalısınız.

Facebook kullanarak Instagram hesabınızı geri yüklemek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

1 ) Cihazınızda Instagram uygulamasını başlatın.

2 ) Facebook ile Giriş Yap seçeneğine tıklayın.

3 ) Bir sonraki ekranda Facebook kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi ve şifrenizi kullanarak giriş yapın.

4 ) Daha sonra yeni şifrenizi girin ve Sıfırla butonuna tıklayın.

5 ) Son olarak Instagram hesabınızı geri yükleyin.

Ayrıca Silinen Instagram Hesabınızı E-posta Hesabıyla Kurtarmanız da mümkündür. Instagram hesabınızı Facebook hesabınızla senkronize etmediyseniz veya Facebook profiliniz yoksa, e-postanızı kullanarak Instagram hesabınızı her zaman geri yükleyebilirsiniz. E-posta ile ınstagram hesabı kurtarmanız için gerekli adımlar şunlardır:

1 ) Instagram’a gidin ve kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Kullanıcı adınızı hatırlamıyorsanız Instagram hesabınızı oluştururken kullandığınız e-posta adresini girin.

2 ) Instagram daha sonra kimlik doğrulama için e-posta adresinize bir onay bağlantısı gönderecektir.

3 ) Onay bağlantısını onaylayın.

4 ) Onay doğrulandıktan sonra Instagram hesabınız geri yüklenecektir. Tüm süreç birkaç saniye içinde tamamlanacaktır.

Tuğba Akçan

İsmim Tuğba Akçan, Marmara Üniversi İletişim Fakültesi mezunu olmakla beraber 10 yıldan uzun süredir Sosyal Medya ve Teknoloji alanında uzmanlık seviyesinde içerik yazarlığı yapmakta, günümüzdeki sosyal medya platformları ve teknolojiyi yakından takip ederek güncel haberleri ve fayda sağlayacak içerikleri üretmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu